SNF Nostos 2023 Conference

SNF Nostos 2023 21, 22, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ – η Ψυχικη Υγεια στο επικεντρο

Μια συμβολή στην κατανόηση και αντιμετώπιση των επιπτώσεων των επάλληλων κρίσεων σε παιδιά και νέους

Τρία χρόνια τώρα, η πανδημία έχει φέρει στην επιφάνεια, σύμφωνα με έρευνες, ραγδαία αύξηση των συμπτωμάτων κατάθλιψης κι άγχους. Και μπορεί η πανδημική κρίση κάποια στιγμή να ξεπεραστεί, τα ψυχικά τραύματα, ωστόσο, στην κοινωνία και σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά μπορεί να μείνουν μαζί μας για καιρό. Τώρα είναι η στιγμή, να συνεχίσουμε να καταπολεμάμε το στίγμα της ψυχικής υγείας, και να μιλήσουμε ανοιχτά για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε. Γιατί η ψυχική υγεία είναι ένα θέμα που αφορά κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά και όλους μαζί ως κοινωνία.

Στο SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), για τρεις ημέρες, από τις 21-23 Ιουνίου 2023, θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με την ψυχική υγεία, στους Διαλόγους του ΙΣΝ και στο SNF Nostos Conference.

Αναλυτικότερα, στο SNF Nostos Conference εξεταστεί το θέμα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, ακούγοντας από τους ίδιους τους νέους τα ζητήματα που τους απασχολούν και αντιμετωπίζουν. Με τη συμμετοχή ειδικών από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο, θα συζητηθούν ευρήματα της πολυσχιδούς έρευνας της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, που υλοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ. Εξετάζοντας παραδείγματα από προσπάθειες της Πρωτοβουλίας για την Υγεία στον τομέα της ψυχικής υγείας, αλλά και ευρύτερα από φορείς ανά τον κόσμο, θα συζητηθούν, επίσης, τρόποι και πρακτικές για την ενίσχυση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και φροντίδας για όλους, καθώς και για ευρύτερη ευαισθητοποίηση.

Στη συνέχεια, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η βαθιά επίδραση της τεχνολογίας και ο ρόλος των video games στην ψυχική υγεία, την κανονικοποίηση της βίας και η επίδρασή της στα παιδιά, η επιδημία της μοναξιάς και οι συνέπειές της, η επίδραση της ψυχικής υγείας στην οικονομία μετά την πανδημία αλλά και η ψυχική υγεία στην τρίτη ηλικία.

Οι εγγραφές για το SNF Nostos Conference θα ανοίξουν στις 15 Φεβρουαρίου

Περισσότερες πληροφορίες : https://www.snfnostos.org/

Είναι χαρά μας να σας ακούμε!

Συμπληρώστε τη φόρμα για θέματα που θέλετε να επικοινωνήσουμε

Για σταθερή επικοινωνία μαζί μας μπείτε στην ιστοσελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στα ΝΕΑ ΜΑΣ (newsletter )

alteredu2023@gmail.com

Συνδεθειτε στη σελιδα μασ στο facebook

Διαδωστε ΜΑΣ στα κοινωνικα δικτυα

Φόρμα επικοινωνίας​

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *