Με τη συνεργασία μπορούμε!

Δικτυο αλληλοϋποστηριξης

Τι κανουμε

01

— Γνώσεις και εμπειρίες

Δεν εξαρτώνται όλα από τον εκπαιδευτικό, αλλά άρθρα με ιδέες που αποτυπώνουν γνώσεις και εμπειρίες, ίσως μας προσφέρουν εργαλεία για καλύτερη αντιμετώπιση διαχρονικών ή επίκαιρων προβλημάτων, με λιγότερη επαγγελματική εξουθένωση

02

— Είναι εφικτό!

Καλές πρακτικές εκπαιδευτικών και σχολείων αποδεικνύουν ότι κάτι που θεωρούσαμε ακατόρθωτο είναι εφικτό. Αν ταιριάζει στην προσωπικότητά μας ή και στις συνθήκες του σχολείου μας ίσως να μας “λύσει τα χέρια”.

03

— Συζητήσεις – forums

Οι εκπαιδευτικοί συζητούν διαρκώς στα σχολεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων στις τάξεις. Όμως, μια ευρύτερη συζήτηση ίσως μας προσφέρει λύσεις εκτός των περιοριστικών πλαισίων του σχολείου μας (out of the box)

04

— Επιμορφώσεις​

Διοργάνωση εξ αποστάσεως ή δια ζώσης δωρεάν ημερίδων και σεμιναρίων  σε θεματικές που επιλέγονται από τους ενδιαφερόμενους, με έμφαση σε παρουσίαση καλών πρακτικών που συζητούνται μεταξύ ομοτίμων (peer to peer)

05

— Κανένας μόνος

Υποσχόμαστε ότι θα ειμαστε διαθέσιμοι ώστε κανείς εκπαιδευτικός αλλά και κανένα στέλεχος της εκπαίδευσης να μην αισθάνεται μόνος απέναντι στα προβλήμματα. Κάθε σχολείο να έχει μια εναλλακτική υποστήριξη αξιοποιώντας τη συλλογική γνώση, παλαιότερη και σύγχρονη.

06

— Δικτύωση

Γνωρίζουμε τα όρια μας, για αυτό, όραμά μας είναι να δημιουργηθούν δίκτυα αλληλοϋποστήριξης και να αναδειχθούν οι ανάγκες για ολοκληρωμένες κοινωνικές δομές υποστήριξης των σχολείων. Έτσι ώστε η εθελοντική προσφορά μας να μη χρειάζεται

Είναι χαρά μας να σας ακούμε!

Συμπληρώστε τη φόρμα για θέματα που θέλετε να επικοινωνήσουμε

Για σταθερή επικοινωνία μαζί μας μπείτε στην ιστοσελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στα ΝΕΑ ΜΑΣ (newsletter )

alteredu2023@gmail.com

Συνδεθειτε στη σελιδα μασ στο facebook

Διαδωστε ΜΑΣ στα κοινωνικα δικτυα

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας​